Sínen vannak

2018.06.05. 17:14

Újranyílt a VOKE – Továbbra sem csak a vasutasokat várják!

Gyerekkórus csodaszép kórus előadása avatta kulturális térré a vasutasok új művelődési házát.

Majer Tamás

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Év eleje óta tartott a VOKE költözése a régi, Kaszap István utcai épületből ki, s az új, a Lövölde utca 46. szám alatt található épületbe be. Az új édes otthon közel 600 négyzetméteren szolgálja a környékbeli vasutasok és nem vasutasok közművelődési igényeit. Több mosdó van, mint a régiben. Akadálymentes az épület.

– Folyamatosan működött ott és itt is az intézmény. Sorra hoztuk át a működő csoportokat, klubokat – tudtuk meg Molnár Lászlónétól, a vasutas művelődési ház igazgatónőjétől.

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– A régi intézményt a vasutasok építették, nekik nagyon nehéz elfogadni, hogy annak az épületnek leromlott az állapota – nézett vissza az igazgató asszony, aki bár biztosat nem tud, de úgy véli, hogy bontásra ítéltetett a VOKE korábbi fehérvári otthona.

– Az új épület korábban vontatási laktanya volt, tehát funkciójában át kellett alakítanunk. Van egy nagy termünk. Mögötte leválasztottunk egy részt kifejezetten kiállító térnek – tudtuk meg. A könyvtár új helye ugyan kisebb mint a régi, de – Molnár Lászlóné véleménye szerint – minőségibb, jobb.

Brájer Éva örül annak, hogy újra sínre került a fehérvári VOKE
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Egy igazi kis gyerekparadicsom részt sikerült benne kialakítani – ennek igazságáról az épületben kószálva magunk is megbizonyosodtunk, majd siettünk is vissza a nagyterembe, ahol a közönség már alig várta, hogy kezdődjék az ünnepi műsor. A szomszéd Kodály iskola gyermekkórusa adott különleges szép megnyitó műsort. Polgár Zoltánné vezényelt.

Köszöntőjében Brájer Éva alpolgármester arról beszélt, hogy nagy szükség van a közösségi terekre, örül, hogy újra sínen van a VOKE! Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese szerint a vasutasok közössége egyszerre zárt s egyszerre nyitott, hiszen, befogadóak, s ha kell, mint most, képesek összefogni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában