Színpadon

2018.03.02. 08:30

Új darabbal rukkoltak elő a kincsesi diákok

A helybeli színtársulat szombaton ismét színpadra lép. A darab rendezője Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház művésze.

B. Kiss László

A felvétel a darab egyik próbáján készült Fotó: A színtársulat

A kincsesbányai Tótágas Színtársulat tavalyelőtt alakult, miután egy nyertes pályázat eredményeként Fejér megyét ők képviselhették a Nemzeti Színházban, az úgynevezett Pajtaszínházi találkozón. Akkor egy mesedarabot állítottak színpadra, a rendezője annak is Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház művésze volt. A bemutatót követően a lelkes csapat nem oszlott fel, hanem megkezdte egy újabb darab próbáit. A társulat nagy fába vágta a fejszéjét, amikor Gyurkó László Don Quijote című színművére esett a választás. A darab ugyanis – mint azt Murányi Mariann, a társulat vezetője elmondta – kétarcú: az olykor a vásári komédiákat idéző dramaturgiai megoldások mögött ugyanis mély gondolatiság rejtőzik.

A felvétel a darab egyik próbáján készült Fotó: A színtársulat

A bemutató március 3-án lesz, a kincsesbányai művelődési házban, ahol profi színpadot, látványos díszleteket épített Mariann a segítőivel. S hogy teljes legyen a valódi színházat idéző hangulat, a két felvonás között a közönség nem csak a büfét veheti igénybe, de Miklós Laura zongorajátékában is gyönyörködhet. A bús képű lovag megszállott igazságkereséséről szóló történetben több mint húsz amatőr színész lép színpadra, ráadásul a legtöbben két szerepet is eljátszanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában