antológia és folyóirat

2018.02.08. 21:00

Új antológia és aktuális Vár a fehérvári Vörösmarty Társaságnál

Egy friss antológiával és a Vár című folyóirat legutóbbi számával ismerkedhettek csütörtökön az irodalombarátok. 

Bokros Judit

Vár

Fotó: Pesti Tamás

A Vörösmarty Társaság termében először P. Maklári Éva előadóművész, író beszélt arról, milyen összefüggéseket talált a Vár 2017./4-es számának írásai között. Bizonyos motívumok visszatérnek mind a lírai, mind a prózai művekben. Ilyen például a magány ábrázolása, vagy Arany János megjelenése korábbi és kortárs írásokban. A kiadvány bevezető és befejező  szövegei pedig szépen keretbe foglalják a köztes tartalmat, kifejezve a fiatalság szerepének fontosságát  lírai örökségünk megőrzésében. 

P. Maklári Éva előadóművész mutatta be az antológiát Fotó: PT

Az Évek vagy napok? című verses antológiát már a társaság elnöke, Lukácsy József mutatta be. Mint megtudtuk: a kötetben a Vörösmarty társaság tagjainak és a szervezethez kötődő megyei íróknak a művei olvashatók. A szerkesztő a társaság elnöke, Bobory Zoltán, aki tizennégy költő hatvannyolc, egészen friss  versét válogatta be az antológiába. A költemények  létállapotokat, társadalmi jelenségeket tükröznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában