Vadlovak

2018.01.28. 08:30

Haga Zsuzsanna Przewalski-lovakat bemutató fotóit állították ki

Haga Zsuzsa harmadszor vitte lovas képeit Csákvárra, és másodszor állított ki a Csákvári Emlékházban.

Borsányi Bea

sggs

- Egészen fiatal korom óta valamilyen máig meghatározhatatlan oknál fogva kötődöm a vadlovakhoz, és bennem él a vágy, hogy fotózhassam őket. Ehhez képest viszonylag későn kezdtem lovas képeket készíteni – vallotta magáról a lovas fotós, Haga Zsuzsanna. – Talán éppen ezért sorsszerű az a lehetőség és ismeretség, amelynek révén eljuthattam a Hortobágyi Nemzeti Park Pentezugi Vadlórezervátumába, ahol a különleges, veszélyeztetett, a zebrára igen sokban hasonlító Przewalski-lovak élnek.

 

A fotós szerint az első látogatásának első napján készültek a legjobb képek azon a területen, ahová egyébként egyszerű látogatók be sem juthatnak. Ezekből a fotókból hozott most pontosan 69 darabot a Csákvári Emlékházba. A falon körbefutó képek színvilágát a lovakra túlnyomórészt jellemző barnás szín határozza meg. Az állatok életének számos mozzanatát örökítik meg a felvételek: kanca csikójával, egymással küzdő, felágaskodó csődörök, vad vágtában közeledő ménes.

- A ló számomra a kifejezés azon eszköze, amelyen keresztül mindent meg tudok mutatni a világnak, a közönségnek. Általuk tudom leginkább kifejezni magam. Természetük tisztasága, a bennük feszülő erő, a dinamizmusuk tiszteletet érdemlő – mondta el a fotós.

Borítóképen: Haga Zsuzsanna kiállítása az emlékházban Fotó: Nagy N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában