Színésznő

2017.10.30. 11:00

Varga Iza a színház felé kacsingat

Maga nős ember vagy boldog... – énekli a közönség sorait járva Varga Izabella. Megáll az első sorban helyet foglaló férfiemberek előtt, leül a polgármester mellé, évődve a falnak támaszkodik a fotográfus mellett.

V. Varga József

Varga Izabellát a pszichológia érdekli, egyetemre jár, sokat sportol

Fotó: V. Varga József

A folyósón majdnem belé botlom. A színpadon társai vezetik fel a produkciót: szól az operett! Varga Izabella színművész a felkonferálásra vár. Bemutatkozom, az azonos vezetéknév máris közelséget hoz. Bókjaimat közvetlenül, kedves szavakkal nyugtázza, és máris pózol, jöhet a fotó.

A Tokaji aszú már fentebb említett dala abszolút siker a Kultúr Közösségi Ház közönsége előtt, Eisemann Mihály fülbemászó örökzöldjei később is visszaköszönnek az ajándékműsorban.

Az idősek napja alkalmából a város szépkorú polgárait köszöntötték a napokban Abán. Szeretni bolondulásig... címmel Varga Izabella és társai adtak elbűvölő zenés műsort. A kultúrban váltottunk szót a művésznővel.

Varga Izabellát a pszichológia érdekli, egyetemre jár, sokat sportol
Fotós: V. Varga József

Nem is akarom elhinni: fekete öves karatéka, és felderítő búvárként is megállja a helyét. Otthonosan mozog az edzőtermekben: lefogyott, karcsú és fitt.

Varga Izabella a vajdasági Óbecsén született, gyermekszínészként az Újvidéki Televízió gyermek- és ifjúsági műsorait vezette, 1993-ban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház stúdiósa lett, 1995-ben került a kecskeméti Katona József Színház társulatához. A nagyközönség elsősorban a televízióból ismeri: 1998 óta játszik a Barátok közt sorozatban, ahol Balogh Nóra ügyvédnőt alakítja.

A kezdetektől a sorozat szereplője – immár 19 éve -, de ennyi idő alatt egyszer sem érezte, hogy váltania kéne. Kollégáival sokrétűen fonódik össze az élete, úgy mondja: hálás a sorsnak, hogy találkozott és ismerheti szereplőtársait – barátait.

Ugyanolyan lelkesedéssel tölti el sorozatbeli munkája, mint az elején – erősíti meg. Sose merült fel benne, hogy váltson, de mellette olyan dolgokat csinál, melyek érdeklik, feltöltik, izgalmasabbá teszik mindennapjait.

Egyre sűrűbben kacsingat a színház felé, de erről most nem akar részletesebben szólni. A pszichológia érdekli, egyetemre jár, gyerekekkel is foglalkozik, és ha teheti, sokat sportol.

Iza úgy gondolja, hogy a karcsúság fél egészség. Tenni kell a túlsúly ellen. A paleo étrend szerint étkezik, de azért tart szüneteket. Például, amikor nyaralnak.

Kedvencei: reggelire olívaolajos tonhalkonzerv, vagy két tojásból rántotta, vagy pár szelet sonka. Ebédre, vacsorára egy szelet hús, hal, sült és nyers zöldség, saláta, savanyú káposztás ételek.

Férje, Lendvai Zoltán színházi rendező, gyermekeik, Anna (15) és Sára (10).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában