Kiállítás

2017.10.06. 08:00

Négy szemmel fedezték fel maguknak a művészvilágot

Nagy Edit és Pintér Balázs házastársak. 2004 óta élnek Móron. Mindketten szobrászok. Közös tárlatuk a Lamberg-kastélyban volt látható.

B. Kiss László

Nagy Edit és Pintér Balázs. Már van egy közösen készített munkájuk is

Fotó: Hrubos Zsolt

- 1994-ben, Nagy Benedek Szent György-szobrának kivitelezési munkáiban mindketten részt vettünk a nyári szünidőben. Balázs a Tópartiba járt kerámia szakra, én a Teleki gimnáziumba. Ekkor volt az első találkozás, aztán a gimnáziumot követte pár év, amikor a felvételire készülődtünk. Kiállításokra járkáltunk, szobrokat készítettünk. Mint kiderült, egy csomó dologban közös az érdeklődésünk, a művészvilágot „négy szemmel” fedeztük fel magunknak. A Képzőművészeti Egyetemre egy évfolyamba jártunk, Kő Pál szobrászművész osztályába. Mindegyikünk tanít a bodajki Hang-Szín-Tér művészeti iskolában.

Nagy Edit és Pintér Balázs. Már van egy közösen készített munkájuk is
Fotós: Hrubos Zsolt

A móri művésztelepen szobrokat készítünk – mondta el kettőjükről lapunknak Nagy Edit. A házaspárnak 2008-ban már volt közös tárlata Kecskeméten. Editnek több domborműve látható Fehérváron köztéren, Balázsnak pedig tavaly avatták föl a bodajki katolikus templom előtt a Szent család zarándoklata Bodajkra című kompozícióját, amely Szent Istvánt, feleségét, Boldog Gizellát és Szent Imrét ábrázolja. Közösen készítették a Fehérváron látható térképplasztikát. Edit jelenleg Kossuth Zsuzsanna portrészobrán dolgozik, Balázs pedig egy Mária-szobron. Az első magyar főápolónőt megmintázó művet a Szent György kórház parkjában, Máriáét Magyaralmáson állítják föl.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában