Fejlesztések

2017.09.20. 15:45

A Nemzeti Pedagógus Kar tartott konferenciát Székesfehérváron

A témahetekkel, az új alaptantervvel, a pedagógus továbbképzésekkel is foglalkoztak a Nemzeti Pedagógus Kar újabb szakmai konferenciáján szerdán.

Bokros Judit

A városházi konferencia szervezésében aktív szerepet vállalt a Nemzeti Pedagógus Kar országos elnökségi tagja, a fehérvári Tóparti gimnázium igazgatója, Vizi László Tamásné, aki szintén előadott tanártovábbképzések témában. A megjelenteket is ő köszöntötte, majd Cser-Palkovics András polgármester szólt. Rámutatott: az, hogy a Városháza dísztermében van a találkozó, jelzi, hogy a települési önkormányzatok nem vonultak ki a közoktatásból, annak támogatását továbbra is fontosnak érzik, bár nem fenntartók. Ezért is várják a javaslatokat arra, mit tudnak tenni a jobban működő oktatásért.

Balról Cser-Palkovics András, Maruzsa Zoltán, Csépe Valéria és Kállai Mária
Fotós: Fehér Gábor

Az első előadó Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár volt, aki a tananyagba illesztett témahetekről (Pénz7, Digitális témahét, Fenntarthatósági témahét) beszélt. A visszajelzések alapján ezekről összességében pozitívak a tapasztalatok – mondta, hozzátéve: újakat egyelőre nem vezetnek be.

Csépe Valéria kormánymegbízott, egyetemi tanár, az MTA levelező tagja, kutató az új alaptanterv fejlesztéséről és feltételeinek megteremtéséről szólt. Már az elején leszögezte: a Nemzeti Alaptanterv egy protokoll, amelynek meghatározott, szakemberek által kidolgozott részei vannak. Ők most kollégáival nem alaptantervet írnak, hanem fejlesztési munkát végeznek azért, hogy eljussanak egy olyan javaslatig, amely alapján felépülhet az új NAT. Fejlesztésre pedig szükség van, mert sok területen elmaradtunk a világtól. Ezt a lemaradást 2030-ra szeretnénk behozni – hangzott el.

A konferencián előadott még Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Kállai Mária kormánymegbízott és Katona Miklós főosztályvezető is.

Bővebben a csütörtöki Fejér Megyei Hírlapban számolunk be a konferenciáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában