TOMI MEGHÓDÍTJA ÁZSIÁT - III. rész

2018.08.17. 07:05

Laufer Tomi, a csokornyakkendős Cristiano Ronaldo

Laufer Tamás Jónás, a fehérvári Teleki gimi diákja.

Majer Tamás

Fotó: Laufer Tamás Jónás

Egy magyari tudós verseny, illetve az ott bemutatott, egyensúlymérésre szakosodott okostelefonos applikációja Kínába repítette. Folyamatosan közvetíti nekünk kalandjait.

Ezt látták? És ezt?

Fotó: Laufer Tamás Jónás

Most pedig következzen Tomi negyedik napjának összefoglalója, szóval, fotófal, mozgóképpel.

- Nagyon izgalmas volt a csütörtöki napom: ma volt a megnyitó, ahol fel kellett vonulnunk: minden kínaiul volt, ezért egy fordítógépet kellett használnunk. Az esemény után találkoztunk a chongqingi magyar konzullal, Kádár Gergellyel, majd elkezdődött a verseny első napja. Ez egy közösségi szavazásos verseny volt, ami azt jelenti, hogy civilek jöttek be hozzánk, akik egy alkalmazás segítségével szavaztak. Sajnos az emberek 90 százaléka nem tudott angolul, így egy fordító alkalmazással, vagy az önkéntesünk, Joyce, segítségével tudtam elmondani nekik a projektemet. Nagyon népszerű voltam a helyiek körében, mindenki fotózkodni akart velem.

Fotó: Laufer Tamás Jónás

Négy ok miatt. 1) Európai vagyok. 2) Nagyon jóképűnek találnak. 3) Csokornyakkendőt viselek. 4) Szerintük úgy nézek ki, mint Christiano Ronaldo. Többen meg is kérdezték, hogy nem vagyok-e focista – írja soros beszámolójában Tomi.

Fotó: Laufer Tamás Jónás

Pénteken jön az éles verseny, ahol már a zsűrik értékelik Laufer Tamás Jónás és versenytársai tudományos projektjeit.

Fotó: Laufer Tamás Jónás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában