az éjszakába nyúlt fesztivál

2018.05.20. 09:19

A Jam-Boryval zárult a 19. Kortárs fesztivál

A Bory-vár szinte minden zegét-zugát betöltötték a Kortárs Művészeti Fesztivál záróeseményére érkezők szombaton. 

Bokros Judit

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A visszatérően kortárs fesztiválozók tudják, hogy a több mint egyhetes programsorozatot hagyományosan a Jam-Bory-Vár zárja le. Ilyenkor az öreghegyi csodaépítményt át-meg átjárja a különféle stílusú muzsika hangja, a Százoszlopos udvar kellemes piknik helyszínné alakul át, ahol fiatalok, kisgyermekes családok s az idősebb korosztály bevállalósabb tagjai szórakoznak együtt az ideiglenes színpadon fellépők zenéjére. Teszik mindezt persze a vár értékeire vigyázva.

A vár, a kert más részeiben is mindig van azonban valamilyen történés.

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A hivatalosan 19. Kortárs Művészeti Fesztivál délutánja is hasonlóan alakult: az úgynevezett Napsugárkertben, a bejárat mellett a Tótágas Színtársulat adta elő Don Quijote de la Mancha kalandjait, majd a Csángálló zenekar népzenére építő muzsikájával indult meg a koncertek sora.

A közönséget Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője, valamint Szepesi Imre, alias Zöld köszöntötte a MéhKasAula részéről, és ajánlották például Fehér Vera kiállítását is.

A Csángálló csapata nyitotta a koncertek sorát Fotók: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A fesztiválozók mindeközben már sorban álltak bóléért, teáért, egyebekért, s időközben a vár fölött gyülekező felhőket is elfújta a szél.

A fesztivál az éjszakába nyúlt, majd tűztánc-színházzal, épületfestéssel zárult. Aki akart, az a belvárosi after partin folytathatta a mulatást...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában