Fények, dalok, illatok a Hősök terén

2017.12.12. 17:30

Mikulás-vonatra ülhetünk az adventi forgatagban Bicskén

A harmadik esztendeje megrendezett Adventi forgatag csakugyan mozgalmas volt a Hősök terén – benne kézműves, jótékonysági kirakodóvásár, lacipecsenye és forralt bor, sok ének és muzsika, izgatott gyerekek, karácsonyváró hangulat.

Zsohár Melinda

Az önkormányzat szervezi meg immár szokásosan a hétvégi karácsonyra készülődő kavalkádot, a helyi cégek és civilek támogatásával. Bálint Istvánné alpolgármester felhívta a figyelmet a színpad mellett parkoló, feldíszített Mikulás-vonatra, amely első alkalommal színesítette az adventi délutánt. Persze nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is tehettek vele egy kis városi körsétát, ami más képet fest a „turista-látószögből”, főként, hogy sok a fény, a karácsonyi dekoráció. Az alpolgármester elsőként a lelki feltöltődést hangsúlyozta, amelyhez csak hozzájárulnak a külsőségek, ám nem helyettesítik azt.

Fotók: Adravecz Tamás

Varga Imre katolikus plébános ünnepi gondolatait követően a következő gyertya fénye lobbant fel a város adventi koszorúján, majd a gyerekek örvendeztették meg a felnőtteket és egymást műsoraikkal. A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola kórusának előadásában Pintér Béla Csoda vár és Wolf-Szekeres-Pély-Roy Karácsonyi Álom című dalait, illetve a Bicskei éneket hallhatta a közönség, a Szent László Általános Iskola másodikosai a Betlehemi történetet adták elő. A Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és a 188. Shvoy Lajos Cserkészcsapat Adventhez illő dalai, Jézuska-történetei a liturgikus és a néprajzi hagyományokat idézték meg. A Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola tanulóinak karácsonyi dalcsokra zárta az alkalmi színpadi produkciókat.

Fotók: Adravecz Tamás

A szabadtéri eseményekkel párhuzamosan a Városháza aulájában kézműves foglalkozásokkal, míg az emeleti teremben melengető kakaóval és friss kaláccsal várták a gyermekeket. Az adventi délután lezárásaként Mikola Péter adott gyermekműsort a városháza aulájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában