Kiszámíthatóvá és biztonságosabbá tenni

2019.01.11. 14:45

81-es főút: aláírásgyűjtés indul

Aláírásgyűjtés kezdődik Sárkeresztesen. Legyen négysávos a nagy forgalmat bonyolító, balesetektől veszélyes 81-es főút!

Majer Tamás

Mindenki tudja, gyakran történik baleset a 81-esen

Fotó: FMH Archív

Krähling János polgármester kezdeményezi a gyűjtést: – A 81-es számú főút lassan már elviselhetetlenül nagy forgalma, az egyre gyakrabban bekövetkező súlyos, gyakran halálos kimenetelű közlekedési balesetek miatt – fogalmazott.

A gyűjtés most kezdődik, első körben Sárkeresztesen, de később több másik, a főút mentén fekvő településre is kiterjesztenék. A cél kiszámíthatóvá és biztonságosabbá tenni a 81-esen való közlekedést, ennek eszköze az út négysávossá alakítása lehetne. A Székesfehérvár nyugati elkerülő IV. ütemének megépítését is szorgalmazzák, akik aláírják az ívet. Ez a magyaralmási bekötőúttól a 8-as főúton megépült új csomópontig, Moha és Iszkaszentgyörgy között, teljesen új nyomvonalon haladna.

Mindenki tudja, gyakran történik baleset a 81-esen
Fotó: FMH Archív

Krähling szerint közlekedési szempontból a sárkeresztesiek vannak a legnehezebb helyzetben: csúcsforgalomban úgy feltorlódik a falu magasságában a forgalom, hogy csak kínkeservvel lehet kihajtani tőlük a főútra. Ez a lakók számára sokszor okoz bonyodalmat, késést. Legtöbbjük Fehérváron tanul vagy dolgozik.

A polgármester hangsúlyozta, nem politikai akció az aláírásgyűjtés: a helyi közösség érdekeit igyekszik képviselni. Reményei szerint, kellő számú támogató esetén elérhető, hogy a kormány terveiben egyébként is szereplő beruházás előbb meglegyen. Célul kitűzött aláírásmennyiség viszont nincs meghatározva. Az íveket Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez fogják benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában