Rajzpályázat

2024.04.07. 09:00

Vadállatok papíron - a legjobbakat díjazták

A vadon élő állatok világnapja alkalmából szervezett rajzpályázatra több mint kétszáz pályamunka érkezett. Az eredményhirdetésen szebbnél szebb alkotások készítői kaptak elismeréseket.

S. Töttő Rita

Fotó: Lőrincz Miklós (SZKKK)

A Vadon élő állatok hazánkban című rajzpályázat legjobbjait díjazták ezen a hétvégén Székesfehérváron. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Kisfaludi Művészkör a vadon élő állatok világnapja alkalmából szervezett rajzpályázatot  általános iskolás diákok számára, melyre – árulták el a szervezők -  több mint kétszáz pályamunka érkezett. Mindenféle technikával készíthették alkotásaikat a versenyzők, akik közül a legjobbakat díjazták április 6-án a Kisfaludi Közösségi Házban.

Az eredményhirdetésen alsó és felső kategóriában állhattak dobogóra a kis alkotók, de különdíjakat is osztott a zsűri. Az alsósok kategóriájában  megosztott első helyezés született: első lett Csabai Zoé Zsófia (Hétvezér Általános Iskola) és Németh Hanga (Székesfehérvári István Király Általános Iskola), második Horváth Beatrix (Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Nádasdy Tamás Tagiskolája, Csókakő), harmadik Fóris Anna (Kodály Zoltán Általános Iskola). Az alsósok különdíjasa pedig Bagi Viktória (Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola) és Lévai Noel (Arany János Általános Iskola) lett.

Fotó: Lőrincz Miklós (SZKKK)

A felsősök között első helyezést ért el Ujvári Enikő (Hétvezér Általános Iskola), második lett Helt Melitta Julianna (Tóvárosi Általános Iskola), harmadik pedig Halasi Jázmin (Arany János Általános Iskola). A zsűri különdíjat ítélt a kategóriában Szabó Niobé Dóra (Munkácsy Mihály Általános Iskola) számára.

Fotó: Lőrincz Miklós (SZKKK)

A rajzpályázatnak közönségszavazása is volt, melynek alsós kategóriáját Részeg Dorka (Móri Radnóti Miklós Általános Iskola), felsős kategóriáját pedig Visnyei-Beron András (Zentai Úti Általános Iskola) és Koreny Zsófia (Széna Téri Általános Iskola) nyerte. A díjakat Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője és Kallós-Kókány Zsuzsanna, a Kisfaludi Művészkör tagja adta át. A köszöntőbeszédből kiderült: a megosztott helyezésekből is látszik, hogy a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt. A versenyen 251 pályamunkát bíráltak el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában