Megújult a város egyik központi része

2024.04.04. 11:05

Új megjelenést kapott az eddig elhanyagolt terület

A polgármesteri hivatal és a szakrendelő közötti, korábban elhanyagolt terület rehabilitációja valósulhatott meg egy közel százmillió forintos pályázati forrásnak köszönhetően Abán. A tervek szerint a jövőben a területen álló egykori gépműhely is új funkciót kap.

Héjj Vivien

Teljesen új megjelenést kapott az abai szakrendelő szomszédságában húzódó gépudvar

Forrás: Varga Gábor közösségi oldala

Újabb fejlesztés megvalósulását üdvözölhették Aba lakói: átadták a pályázati forrásból megújult, a polgármesteri hivatal és a Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő között húzódó felújított területet.

A projekt részeként megszűntek a barnamezős maradvány betonfelületek, felszámolták az egykori gépműhely udvarát, valamint a területen kiépült az alap infrastruktúra is.

– A projekt elsődlegesen nem gazdasági funkciót szolgál. A települési közszolgáltatások és későbbi szabadidős létesítmények létrehozásához teremti meg az alapfeltételeket. A projekt részeként a korábban degradált, barnamezős felületek zöldítése is megtörtént, új zöldfelületek jöttek létre – fogalmazott az önkormányzat.

A fejlesztési tervek szerint hamarosan a rendkívül leromlott állapotú egykori gépműhely épülete is új külsőt, új funkciót kaphat
Forrás: Varga Gábor közösségi oldala

A fejlesztés során elkészült több mint kétezer négyzetméter aszfaltburkolat, új csapadékelvezető rendszer épült, valamint elkezdődött az ivóvíz, a szennyvíz csatornarendszer és az új elektromos rendszer előkészítése a felújítás előtt álló, korábbi gépműhely épületéhez.

– A volt gépműhely felújítását már az idei évben megkezdheti az önkormányzat. Elsőként a Magyar Falu Program támogatásából és önkormányzati saját forrásból az épület tetejének vízszigetelése készül el – tette hozzá a városvezetés, s mint kiderült: a tervek szerint a felújítás után közösségi funkciót kaphat az épület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában