Környezettisztasági akció

2024.04.09. 16:12

Tavaszi hérics túra Kőszárhegyen

A hagyományos környezettisztasági túra a Tavaszi hérics nevet kapta a keresztségben Kőszárhegyen. A túrázók a nyarat idéző délutánon a Táncsics utca és Petőfi utca kereszteződésénél találkoztak.

V. Varga József

A szemeteszsákok (sajnos) évről évre megtelnek

Fotó: Kosztolányi Éva

A túra tulajdonképpen környezettisztasági akció minden tavasszal a Szár-hegyen, általában a Kőszár-hegymenet területén. Az önkéntesek a szemétszedéssel már a Föld napjára készülnek. A túra résztvevői idén a tanösvény leendő új részére koncentráltak. Csaknem harmincan gyűltek össze, hogy szemeteszsákokkal és kesztyűvel felszerelve nekiinduljanak a hegynek – mondta el lapunknak Kosztolányi Éva művelődésszervező. A kicsik és nagyok, az önkéntes munka mellett, persze megcsodálták a környezet szépségeit is. Még sárgállik a tavaszi hérics, illatoznak az út menti orgonabokrok.

A kis önkéntes
Fotó: Kosztolányi Éva

 A munka végeztével jól megérdemelt pihenés várt a népekre. Az asztalokat az egyik kézi kőfejtőben terítették meg, a zsíros kenyér és az otthonról hozott sütemény mindenki kedvére való volt. Jó hangulatú, vidám beszélgetés vette kezdetét, melynek csak a naplemente vetett véget. A környezetvédelemmel és a környezettisztasággal kapcsolatos tavaszi önkormányzati rendezvények április 13-án a környezetszépítő nappal folytatódnak, melyen a játszótér parkosítását folytatják, április 20-án pedig immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Kőszár-hegymenetet.

Csoportkép a Szár-hegyen – a túra résztvevői idén a tanösvény leendő új részén szedték a szemetet
Fotó: Nász-Karóczkay Zsófia

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában