Öt éve nyitotta meg kapuit

2024.04.23. 17:30

Nyílt nap a martonvásári Agroverzumban (galéria)

Különböző lisztekből süthettek süteményeket, laborfoglalkozásokon vehettek részt, valamint sétálhattak egy nagyot a martonvásári Brunszvik-kastélyparkjában azok a gyerekek, akik részt vettek az idén 5 éves Agroverzum Tudományos Élményközpont nyílt napján.

S. Töttő Rita

A szári általános iskolások pillanthattak be az élménylabor izgalmas világába a martonvásári Agroverzum szakmai nyílt napján

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Öt éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a martonvásári Brunszvik-kastélyban a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Agroverzum Tudományos Élményközpontja, amely a tudomány élményközpontú bemutatását tűzte ki célul. Április 23-án, kedden, a születésnap alkalmából szervezett ünnepi programsorozat következő eseményére, a fenntarthatósági témahét kapcsán szervezett nyílt napra várták az érdeklődő csoportokat.

A látogatók bepillanthattak az élménylabor foglalkozásaiba, kipróbálhatták az Agroverzum interaktív kiállítását, valamint szakvezetett kísérettel tekinthették meg a kastélypark csodálatos környezetét. A martonvásári helyszín különlegessége – árulta el a feol.hu-nak Bajzáth Judit, az Agroverzum Látogatóközpont szakmai vezetője -, hogy az ország első és máig egyetlen olyan központja, ahol tudománykommunikációs tevékenység zajlik a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat berkein belül. Munkásságuk nem titkolt célja – emelte ki a szakmai vezető -, hogy növeljék az agrártudományok társadalmi ismertségét, népszerűsítsék az agrár- és természettudományokat. Éppen ezért minden olyan kommunikációs élménypedagógiai módszertan megtalálható az intézményben, amely óvodás kortól a fiatal felnőttekig és a családokig mindenkinek élményt és tudást biztosítanak. Így volt ez a keddi szakmai nyílt napon is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában