Közös fejlődés

2024.04.10. 09:42

Nemzetközi programnak ad otthont az Óbudai Egyetem

Három országból érkeztek diákok és oktatók az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára, hogy részt vegyenek a Young Researchers Academy for Green Cities nemzetközi eseményen.

Héjj Vivien

Romániából, Szlovákiából és Portugáliából is érkeztek diákok Székesfehérvárra

Fotó: Bácskai Gergely / ÖKK

A Blended Intensive Programme keretében az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara mellett a Kassai Műszaki Egyetemről, a Gyulafehérvári Egyetemről és a portugál Coimbra Egyetemről közel negyvenen érkeztek Székesfehérvárra. A programban résztvevő diákok és oktatók a hét során számos angol nyelvű előadást hallhatnak, valamint részt vesznek gyakorlati foglalkozásokon és tanulmányi kirándulásokon is.

A megnyitón Györök György, az Óbudai Egyetem dékánja köszöntötte a jelenlévőket, s röviden bemutatta az egyetemet és annak célkitűzéseit, eredményeit. Szólt továbbá arról is, Székesfehérváron számos multinacionális vállalat működik, amelyek remek fejlődési és tanulási lehetőségeket biztosítanak az egyetem diákjai számára.

A program résztvevői a laborgyakorlatok mellett terepmunkában is részt vesznek: ellátogattak már a paksi atomerőműbe, valamint a hét további részében Budapestre utaznak, ahol a Városliget új épületeit tanulmányozzák szakmai szempontok alapján, megnézik a Sóstó Látogatóközpontot és a stadiont is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában