Lehetőség

2024.04.17. 11:00

Ismét ingyen vonatozás Európa szerte a fiataloknak

Azok, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket és szeretnék felfedezni Európát, most megtehetik – méghozzá ingyen.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Ahhoz, hogy a fiatalok igénybe vegyék a szolgáltatást regisztrálniuk kell, április 16-tól két hét áll rendelkezésükre, hogy regisztráljanak az Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre – olvasható a MÁV közleményében. 

„Az Európai Unió fenntartható utazás előmozdítását célzó DiscoverEU nevű programja keretében április 16. és 30. között a 2005. július 1. és 2006. június 30. között született, az unióban vagy az Erasmus+ programhoz társult nem uniós országok valamelyikében élő fiatalok ismét pályázhatnak a 35 ezer ingyenes vasúti bérlet egyikére” – írják a részletekről.

A kezdeményezés már hét éve biztosít időről időre lehetőséget arra, hogy a fiatalok utazhassanak, világot láthassanak, mindezt pedig ingyen. A program keretében már több százezer európai fiatal utazhatta be Európát. 

Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában