Hagyomány

2024.04.27. 20:00

Így buliztak az iszkaiak Szent György napján

Szent György-napot ünnepelt hétvégén Iszkaszentgyörgy. Az Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastély környezete biztosított páratlan hátteret a rendezvényhez.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Veterán autócsodák, kézművesek, fellépők és még sok egyéb várta szombaton azokat, akik ellátogattak az iszkaszentgyörgyi Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastély környékére április 27-én. Az eseményt György napjához közel, Szent Györgyhöz kapcsolódóan szervezi meg az önkormányzat minden évben - árulta el a feol.hu-nak Mersits Katalin szervező.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- Ez az év kezdő rendezvénye nálunk, mert ilyenkor már szinte nyáriasan jó idő van, így nagyon örülünk neki, ha sokan eljönnek. Több mint tíz éve rendezzük ezen a hétvégén a programot, melyet igyekszünk úgy alakítani, hogy tényleg mindenkinek legyen benne kedvére való. Az események sora azonban már pénteken délután elkezdődött most is: a megnyitón Frank József kapott elismerést a településért tett erőfeszítéseiért.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Szent György-nap Iszkaszentgyörgyön nem telhetett el koncert, Andi bohóc, kutyabemutató, arcfestés, lufihajtogatás, ugrálóvár, főzőverseny, vetélkedő, versmondó verseny és a szakkörös foglalkozások kiállítása nélkül sem. - Négy ilyen foglalkozás volt a faluban. Lehetett mézeskalácsot készíteni, kosarat fonni, makramézni és quillingezni, majd most az ő alkotásaik kerültek a kiállítás anyagába.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Idén csülkös pörköltet főztek a versenyzők, akik közül a zsűri szerint legfinomabbat a Baho Team készítette. Este pedig az előre elkészített máglyát gyújtották meg, ami már hagyomány ezen a napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában