Gasztronómiai rendezvény

2024.04.11. 12:30

Idén 9. alkalommal tér vissza a Fehérvári Halünnep – de ki az ötletgazdája a népszerű eseménynek?

A Fehérvári Halünnep Székesfehérvár egyik legnépszerűbb halas gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt években, de mégis kinek köszönhető ez?

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

A Fehérvári Halünnep idei menetéről, programjairól néhány héttel ezelőtt már írtunk, arról azonban még nem esett szó, hogy kinek az ötlete alapján valósult meg és kinek köszönhetően nőtte ki magát Székesfehérvár egyik legnépszerűbb halas gasztronómiai rendezvényévé.

Az ötlet több mint 10 évvel ezelőtt, 2013-ban fogalmazódott meg Nagy Attilában, a HOFESZ elnökében és Urfi Tamásban, a HOFESZ ügyvezetőjében. Lévén, hogy a HOFESZ kezelésébe tartoznak a Palotavárosi-tavak elképzelésükkel Viza Attilához, a városrészért felelős önkormányzati képviselőhöz fordultak, aki örömmel segítette az ötlet megvalósítását. Így még abban az évben, ősszel meg is tartották az első Fehérvári Halünnepet, a megyeszékhely első halas gasztronómiai rendezvényét a Palotavárosi-tavaknál.

– Az elején még valóban ősszel tartottuk, majd átálltunk a tavaszi időre, ami ugyan szintén kockázatos az időjárás miatt, egyszer el is mosta az eső, de végül ez maradt. Annak reményében, hogy jobb időnk lesz, idén kicsit későbbre, április 20-ra időzítettük a Halünnepet, ami egyébként a város első gasztronómiai rendezvénye minden évben – mesélte a feol.hu megkeresésére Viza Attila.

Az önkormányzati képviselő mellett Urfi Tamással is beszéltünk, aki elmondta: nagyon örül, hogy a Fehérvári Halünnep mára már hagyománnyá forrta ki magát a városban. Hangsúlyozta, ehhez persze az is kellett, hogy a megyeszékhely beálljon kezdeményezésük mögé, ugyanis az összefogásuk eredménye, hogy egy ilyen színvonalas, programokban gazdag gasztronómiai eseménnyel büszkélkedhet a város.

Idén tehát április 20-án, szombat ismét jön a Fehérvári Halünnep, amelyre a nevezés még április 15-ig tart. Erről bővebb információk itt találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában