Örök áprilisban

2024.04.18. 08:30

Hétvégén ismét lesz botanikai séta a kastélyparkban Fehérvárcsurgón

A tavasz igazán ideális a természet megismerésére, illetve a fák, cserjék közötti sétára. A szabadban eltöltött órák energiát adnak szívnek, léleknek és testnek, de a botanikai séták a szürkeállományt is feltöltik, ugyanis séta közben tanulhatunk is a vezetőtől.

Palocsai Jenő

A történelem viharait ismerő, kidőlt fenyőn megszámolhatjuk a mögötte álló évszázadokat

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Április 21. vasárnap, 14 órakor indul a soron következő Botanikai séta az arborétumban. A tanulással egybekötött kirándulás vállalkozói Györök Orsolya tájépítészmérnökkel járhatják be a kert minden érdekes területét.

–A tavaszi zöldbe és virágokba öltöző kastélypark kellemes sétára invitálja a szabadba vágyókat. A rügyező fák, a csiripelő madarak az ébredező tavaszt ünneplik, a kellemes időjárás pedig még élvezetesebbé teszi a természetben töltött időt–tudtuk meg fekete Ágnestől, a Károlyi-kastély munkatársától.

A védett terület értékei közé tartozik a 22,5 hektáros történeti kert, amely egyben természetvédelmi terület is, de láthatnak majd az érdeklődők a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növényeket, de megtekinthetik a 100-170 éves meglévő őshonos és egzóta faállományt is, miközben elhaladnak a Csipke terasz, a csónakázó tó és a fehér gloriett mellett.

A botanikai sétára a kastély telefonszámán, a 06-21311-0422-n vagy az [email protected] lehet regisztrálni. 

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában