Vármegyei kettesfogathajtó-bajnokság

2024.04.16. 16:00

Fogathajtó nyitány a selybák között Soponyán

A Fejér vármegyei C kategóriás kettesfogathajtó-bajnokság első fordulóját április 27-én, szombaton, Soponyán rendezik. Az idei szezon kilenc pontszerző fordulót tartalmaz, a vármegyei döntőnek augusztus 24-én Sárkeresztúr ad otthont.

V. Varga József

A 2023-as vármegyei bajnoki címet a mezőszilasi id. Semjén Attila szerezte meg

Fotó: FMH-archív (VV)

Amint a Fejér Vármegyei Lovassport Szövetség, illetve a fogathajtó szakág vezetésétől megtudtuk: a versenyzők először április 27-én, szombaton, Soponyán hajtanak a selybák közé. Az idei szezonban kilenc bajnoki fordulóban versengenek a fogathajtók, s a vármegyei bajnokság dobogósai szereznek jogot az országos döntőn való részvételre.

A pontszerző viadalok között egy régi-új helyszín is szerepel: nevezetesen Kisláng. Az idén a kettesfogatok mellett az egyesfogatok számára is született kiírás. A vármegyei versenynaptár időpontjait nagyban befolyásolta a szilvásváradi négyesfogathajtó-világbajnokság (szeptember 4–8.), valamint a CAN-C H2 országos bajnoki döntő (Mélykút, szeptember 28.) időpontja.

Íme, a 2024-es Fejér vármegyei kettesfogathajtó-bajnokság menetrendje: április 27. Soponya; május 11. Seregélyes; június 15. Kisláng; június 23. Cece; július 6. Mezőszilas; július 13. Nagylók; július 27. Sárszentágota; augusztus 18. Káloz; augusztus 24. Sárkeresztúr.

Az április 27-ei soponyai nyitány rendezője a Sárréte Sportegyesület, helyszíne a sportpálya (Bercsényi utca), a versenyigazgató tisztét Kovács Tibor tölti be, a versenybíróság elnökeként Ballagó Edit ténykedik. A pályabejárás 7.30 órakor veszi kezdetét, a pontszerző akadályhajtás első fordulója 10 órakor, a második pedig a várakozások szerint 12.30 órakor kezdődik. Az összevetést 15 órára, a gyors, látványos vadászhajtást 16 órára, az eredményhirdetést 17 órára időzítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában