Múltidéző

2024.04.16. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Héjj Vivien

Több ezer dolgozót üdültet a szakszervezet

– A tavasz beköszöntével megkezdődött megyénkben is az idegenforgalmi évad. (…) Megkerestük a Szakszervezetek Fejér megyei Tanácsának illetékeseit, s megkértük, nyilatkozzanak az SZMT idei üdültetési programjáról – írta a Fejér Megyei Hírlap 1964-ben.

– Ez évben megyénk 7300 dolgozóját üdülteti az SZMT – nyilatkozta Teiner József üdülési felelős. – Közöttük 1600 dolgozó számára biztosítunk magaslati üdülést Galyatetőn, a Mecsekben, Lillafüreden, Sopronban, a Bükkben és a Mátrában. 1200 dolgozót viszünk a gyógyüdülőkbe. Igen kedvelt a gyógyüdülők között Hévíz, s az egyre korszerűbb üdülőhellyé fejlődött Hajdúszoboszló is.

Az SZMT jelentős újdonságként számolt be továbbá arról: Ausztriába és Csehszlovákiába is nagy számban utaznak a szakszervezeti tagok.

Új városnegyed születik

A fenti címmel számolt be lapunk 60 évvel ezelőtt a dunaújvárosi Dózsa György úton megkezdett építkezésről. A helyszínen 257 méter hosszú nagypanelekből épültek lakások. Beszámolónk idején már zajlott a földmunka, markolók és dömperek zaja töltötte be a teret.

– Régi építkezések maradványai kerülnek elő a föld alól. (…) A tervek szerint a 26-osok a lakásokat öt hónap alatt akarják felépíteni. Új városnegyed születik a gépek zajában a régi felvonulási épületek helyén – adta hírül a Fejér Megyei Hírlap.

Eltorlaszolták az utat

Három évtizede megjelent lapszámunk krimikrónikája nem mindennapi esetről számolt be. A lopási ügyek mellett két fiatalkorú tette is helyet kapott lapunk hasábjain.

– A Székesfehérvári Rendőrkapitányság eljárást indított a fiatalkorú fehérvári Gy. Z. és társa R. R. ellen, mert a két fiú április 10-én 22 óra körül, különböző tárgyakkal eltorlaszolta az Úrhidai utat az Orsovai út kereszteződésében – számolt be az esetről a Fejér Megyei Hírlap.

Az arra közlekedő T. Gy. személygépkocsijával az akadálynak ütközött, s bár személyi sérülés szerencsére nem történt, a járműben 10 ezer forintos anyagi kár keletkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában