Előadássorozat

2024.04.18. 13:21

Drónia Roadshow a Széchenyiben – középpontban a kiberbiztonság és a drónok

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének Drón Tagozata szervezésében a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikumba látogatott április 18-án a Drónia Roadshow, ahol a diákok számos hasznos információt tudhattak meg a pilóta nélküli légi járművekről, illetve a kiberbiztonságról.

Déri Brenda

A pilóták nélküli légi járművekről, illetve a kiberbiztonságról tartottak előadásokat a Széchenyiben a diákoknak. A fotón Szász Léna szerepel.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Drónia Roadshow előadássorozata során a tanulók olyan előadásokon vehettek részt, amelyek a kiberbűncselekmények elkerüléséről, a pilóták nélküli légi járművekről és a rendőrségi karrierlehetőségekről szóltak, majd egy gyakorlati bemutatót is megtekinthettek. De még mielőtt kezdetét vette volna a program a jelenlévőket Horváth Lajos Zoltán a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte, aki mint mondta: a pilóták nélküli légi járművek alkalmazása már hazánkban is bevett szokás az egyes szektorokban. Így elvárható, hogy az ezekkel kapcsolatos ismereteket az oktatási intézmények is terjesszék.

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

– Egy olyan iskolában, mint a Széchenyi, ahol a gépészet, a mechatronika, az elektronika, és az informatika ágazatokon képzünk hallgatókat kiemelten látszik a folyamatos technológiai fejlődés. Úgy gondolom, hogy a 21. századi technológiák oktatásba való integrálása elvárás az iskoláktól és oktatóktól egyaránt – fogalmazott a főigazgató.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A köszöntést követően Örmény Georgina Viktória a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének Drón Tagozatának elnök ismertette a nap programjait. Majd a nap első eladójaként Tigyi István Zsolt kiberspeacialistát hallhatták a diákok, aki a kiberbiztonság alapjairól beszélt. Végül a program zárásaként a résztvevők megtekinthették a drónok működését a gyakorlatban is.

Az esemény fővédnöke Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok, az első magyar űrhajós, valamint a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában