Díjaztuk 2023 legjobbjait

2024.04.17. 20:00

Díjeső némi erőfelmérővel (videó)

Az előző esztendőhöz hasonlóan a feol.hu és a Fejér Megyei Hírlap olvasói idén is szavazhattak az év legjobb sportolóira és az év emberére. 2023 legjobbjait ünnepélyes keretek között, eseménydús délutánon díjazta a szerkesztőség.

Ferencz Balázs

Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata, valamint 2023 Év embere, Pavelcze László (elől térdel)

Fotó: Fehér Gábor

Összesen több, mint 15 ezer voks érkezett az év elején meghirdetett szavazásra, mely során a 2023-as év emberét, egyéni női sportolóját, egyéni férfi sportolóját, női sportcsapatát és férfi sportcsapatát kerestük Fejér vármegye határain belül.

 A székesfehérvári bEAT étteremben tartott ünnepélyes díjátadón szembesülhettek plakettjükkel, serlegükkel és oklevelükkel a nyertesek, akik ezáltal érezhették a vármegye közösségének szeretetét és tiszteletét.

A Fejér Megyei Hírlap lapszerkesztője, Suplicz Zsolt házigazdaként gratulált a kategóriák nyerteseinek, míg a díjak átadásában Tihanyi Tamás újságíró, valamint Beke Zsombor és Káldor András sportújságírók működtek közre.

Fejér vérmegyében a 2023-as év női egyéni sportolója a Sárosdi Animal SE karbirkózója, Barzsó Henrietta lett. A nemzetközi versenyekről rendre érmekkel hazatérő sportoló toronymagasan nyerte a szavazást.

Barzsó Henrietta Beke Zsombortól vehette át az elismerést
Fotó: Fehér Gábor

2023 férfi egyéni sportolójának egy csapatsport képviselőjét választotta az olvasóközönség. A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának fiatal hálóőre, Horváth Dominik tevékeny részese volt a Volán ICEHL-beli remeklésének, a tavalyi döntős tagságnak. 

A Hydro Fehérvár AV19 kapusa, Horváth Dominik a magyar jégkorong-válogatott pillére is lehet
Fotó: Fehér Gábor

A női csapat kategóriában a 2022-2023-as bajnoki idényben hetedik helyet szerzett Alba Fehérvár KC női kézilabda együttese szoros versenyben zsebelte be a szavazatok diadalra vezető mennyiségét.

Az Alba FKC csapatkapitánya, Utasi Linda fogadta elsőként a gratulációt Káldor Andrástól
Fotó: Fehér Gábor

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata azonban fölényesen zárt a voksolás élén. A Kiss Dávid vezette együttes az osztrák bázisú liga, az ICEHL második helyén végzett az előző kiírásban, a Volán számos játékost ad a nemzeti együttesnek is.

A Hydro Fehérvár AV19 együttesét az éppen az Alba Arénában edzőtáborozó magyar válogatottban is szereplő volánosok képviselték a díjátadón
Fotó: Fehér Gábor

Az év emberének járó díjat a 28 évvel ezelőtt Fejérben alapított és Székesfehérváron bejegyzett Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a Rescue 24 mentőcsapat parancsnoka, Pavelcze László vehette át. Ahogy Tihanyi Tamás fogalmazott Székesfehérvár díszpolgárának méltatásakor: "Az év embere díj talán a legjobban jelzi a hétköznapi emberek szeretetét és megbecsülését."

Pavelcze Lászlót (jobbra) Tihanyi Tamás méltatta
Fotó: Fehér Gábor

A díjak átadása után, az interjúk közepette aztán a Volán egyik hokisa, Terbócs István vitte el a "show"-t. A fehér abrosszal terített asztalnál hívta ki egy szkander-meccsre Barzsó Henriettát. Erőtől duzzadó, s hosszan tartó küzdelemben egyeztek ki a döntetlenben - nem bírtak egymással a 2023-as év legjobbjai.

A díjazottakkal külön interjút is készítettünk, amelyet a holnapi nap folyamán tekinthetnek meg oldalunkon!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában