Izgalmas program zajlott

2024.04.09. 16:00

Bevitték az erdőt a sárszentmiklósi iskolába

Környezeti érzékenyítés zajlott a diákok körében.

Bokányi Zsolt

Fotó: az iskolától

Hétfőn Szegedi Viktória erdőpedagógus volt a Sárszentmiklósi Általános Iskola vendége, aki a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. munkatársa, az erdei iskola vezető helyettese. A fenntarthatóság jegyében 3 osztálynak tartott érdekes és interaktív foglalkozást. Mesélt az erdei iskolákról, a hulladék keletkezéséről és felhasználásáról, a víz körforgásáról, a méhek életéről, a növények és állatok szerepéről az ökoszisztémában. Elmondta az érdeklődő gyerekeknek, hogy mi történik a lehullott ágakkal, milyen állatok élnek az erdőkben, milyen szerepet játszik az erdő a Föld vízháztartásában vagy a levegő körforgásában. Megtudhatták a tanulók azt is, hogy mit tanít nekünk az erdő a fenntarthatóságról, hogy mit csinál egy erdész vagy hogy nekünk hogyan kell viselkedni az erdőkben. 

A gyerekek boldogan vették birtokba az ajándékba kapott eszközöket.
Fotó: az iskola

A programot az Országos Erdészeti Egyesület indította az „Iskolában az Erdő” címen. A látogatók természetesen nem érkeztek üres kézzel, ajándékot is vittek az iskolának, így erdőpedagógiai csomag eszközeinek segítségével még nagyobb lehetőségük lesz a pedagógusoknak és a diákoknak is a témakörben való további elmélyülésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában