Kampányrendezvény

2024.04.16. 20:43

Bejelentették: az ellenzéki pártok közös székesfehérvári polgármesterjelöltje Földi Judit (galéria)

Közös kampányrendezvényt tartott április 16-án, kedden a DK, az MSZP és a Párbeszéd Székesfehérváron a Mercure Hotel Magyar Királyban, ahol bejelentették, hogy az ellenzéki pártok képviseletében Földi Judit indul Székesfehérvár polgármesterségért, valamint ismertették a képviselőjelöltjeiket is.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ahogy az a helyszínen elhangzott, a DK, az MSZP és a Párbeszéd összefogott, hogy közös erővel változást érjenek el nemcsak Székesfehérváron, hanem az egész országban. E célból az ellenzéki pártok közös székesfehérvári polgármesterjelöltjének kérte fel a Fehérvárért Közösen Egyesület Földi Juditot, a DK országgyűlési képviselőjét. 

Mint beszédében is fogalmazott, a DK, az MSZP és a Párbeszéd polgármesterjelöltje azt szeretné, ha a megyeszékhely élhetőbbé válna és az ott élők boldogabbak lennének, ehhez azonban változásra és új lendületre van szükség. Földi Judit kiemelte, az elmúlt években az ő javaslata alapján határozott úgy a város, hogy önkormányzati lakást biztosít kedvezményes bérleti díj megfizetése mellett a székesfehérvári óvodákban elhelyezkedő lakással nem rendelkező óvodapedagógusoknak, valamint azt is az ő közbenjárásával vezették be, hogy évi 10 ezer forint összeggel támogatják az időseket. Beszédében arra is kitért, hogy mit ígér, ha megválasztják június 9-én. E szerint költségvetési forrásokat csoportosítanak át a belső utak és igénybe vett járdák felújítására, lebontják a gabion falat és átalakítják a közlekedést.

Végül pedig bejelentette azon képviselőket, akiket jelöltek: Sándor Barbara (1. vk.), Márton Roland (2. vk.), Szabó László (3. vk.), Répásy Attila (4. vk.), Lángfalvi Attila (5. vk.), Kellerné Galgócz Deák Anikó (6. vk.), Pintérné Varga Anna Mária (7. vk.), Fazakas Attila (8. vk.), Lénárt Tibor (9. vk.), Dévai N. Csaba (10. vk.), Tóth István (11. vk.), Rónai Ferenc (12. vk.), Meretei Péter (13. vk.) és Csonka Tibor (14. vk.). 

Földi Judit mellett felszólalt még Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, valamint Dobrev Klára árnyékkormányfő, a DK EP-képviselője.

Kunhalmi Ágnes szerint az országnak baloldali szociáldemokrata kormányzásra van szüksége. Ehhez azonban – mondta – összefogás kell, hiszen a tét, hogy megőrizzék az Európai Uniót. 

Dobrev Klára pedig arról beszélt, hogy miért léptek szövetségre az ellenzéki pártok. Az árnyékkormányfő úgy fogalmazott: közös bennük, hogy változást szeretnének, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezt elérjék. Összeköti őket, hogy egy európai Magyarországot szeretnének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában