A művelődési ház energetikai korszerűsítése

2024.04.08. 19:00

Átadó ünnepség pénteken, Lepsényben

Befejeződött Lepsényben a Petőfi Sándor Művelődési Ház energetikai korszerűsítése, átadó ünnepségét április 12-én, pénteken délután tartják.

V. Varga József

Lepsény, Vasút utca – a korabeli felvételen a művelődési ház épülete

Forrás: Az önkormányzat

– A történeti források alapján az épület már az 1850-es években állt, építésének pontos időpontja a múlt homályába vész – mondta el lapunknak Salamon Béla polgármester. – Száz éven keresztül kereskedésként szolgálta Lepsény lakosságát. 1951-től közösségi színtérként, kultúrházként működött. Az adott kor igényei szerint az évtizedek során többször átalakították, bővítették.

Amint megtudtuk: az épület állagmegóvása és hatékony működtetése érdekében a művelődési ház energetikai korszerűsítése az idén fejeződött be. A beruházás során elvégezték a főfalak vízszigetelését, a homlokzati falak és a födém hőszigetelését. Korszerű, hibrid hőszivattyús fűtési rendszert építettek ki, megújították a lapos tetős épületrészek szigetelését; megvalósult az épület részleges akadálymentesítése. Az energiatakarékos üzemeltetés érdekében napelem rendszert telepítettek.

– Önkormányzatunk a Petőfi Sándor Művelődési Ház épületenergetikai fejlesztésére, a terület- és településfejlesztési operatív program plusz pályázatán 74,45 millió forint európai uniós és kormányzati támogatást nyert, melyhez 29,79 millió forint önerőt tettünk hozzá – emelte ki a faluvezető.

Az április 12-én, pénteken 16 órakor kezdődő átadó ünnepségen beszédet mond Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Salamon Béla, a nagyközség polgármestere. Közreműködik az Esthajnal Nyugdíjasklub énekkara és a Cirbolya citerazenekar, a Mezőszentgyörgyi Ifjúsági és Táncegyesület Aprók és Mákvirágok csoportja, valamint a Fekete István Általános Iskola énekkara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában