Csempészek

2024.04.05. 16:30

2,2 millió forint értékű cigarettát akart Franciaországba csempészni (Videóval)

Több mint ezer doboz bolgár cigarettával indult útnak az az autós, aki a francia borvidék epicentrumába akart eljutni az illegális áruval. A férfit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Lepsénynél fülelték le.

Feol.hu

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A hivatal egyenruhás munkatársai egy francia személyautót ellenőriztek a lepsényi pihenőhelyen, az alaposan kibélelt jármű szinte rögtön lelepleződött. A franciaországi Bordeauxba tartó gépkocsi oldalkárpitjait és a pótkerekeit sem kímélték a csempészek, minden gyári rekeszét illegális cigarettával tömték meg. A 37 éves sofőr tagadta, hogy tudott volna az elrejtett holmiról. Azt állította, a kocsi tulajdonosa bízta meg, hogy vigye az autót a megadott címre, de más feladatot nem kapott.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A pénzügyőrök összesen 1021 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, melynek értéke több mint 2,2 millió forint. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett, költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell és több millió forint bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában