Sok jó ember extra kis helyen

2024.03.10. 07:00

Vörös és fekete színekbe öltözött a közösségi tér Székesfehérváron (galéria)

A 2022-ben alakult Mindenki Képes Egyesületnek volt március 9-én a megnyitó rendezvénye. Az egyesület főként fogyatékossággal élőknek szeretne élményt adni, és a most átadott Tolnai utcai ingatlan is ezt a célt szolgálja.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Mindenki Képes Egyesület jelszava, élményt mindenkinek. Ebben lesz nagy segítség a Tolnai utca 10-ben felújított és március 9-én átadott önkormányzati bérlemény. Ez lesz a közösségi tere és az irodája is az egyesületnek. A hivatalos megnyitó délután kettőkor kezdődött, Cser-Palkovics András érkezésekor, de a meghívottak között volt Miklósa Erika is.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

– Ahogy látható, nagyon sokféle, színes és fiatal egyéniség van itt, épek és fogyatékossággal élők egyaránt. A program egy welcome drinkkel indult, amit direkt úgy találtam ki, hogy egyezzen az egyesület színeivel, így lett piros-fekete a koktél, amihez házi pogácsa is lesz. A folytatásban érmeket adok az egyesület nevében azoknak, akik segítettek nekünk a közel egy évig tartó építkezés alatt. Az ő nevük felkerül majd a direkt erre a célra előkészített hálafalra is. Ezek után kötetlen beszélgetés, ismerkedés a program, halk zenével – mondta Lengyel Zsófi egyesületi vezető, aki egyben az önkormányzat esélyegyenlőségi referense is.

Az egy évig tartó munka során falat bontottak, akadálymentessé tették a közösségi tér bejáratát, és belső terét egyaránt. Mozgáskorlátozott illemhelységek és látássérülteket segítő szőnyegek és a biztonságot növelő korlátok is kerültek az egyesület frissen kifestett, földszinti irodájába.

Mint megtudtuk, a jövővel kapcsolatban nagy terveik vannak. Mindenképpen élményt szeretnének adni, ezért sok programot terveznek, melyek szervezésekor mindig a jelmondat lebeg a szemük előtt, vagyis, hogy mindenki képes, csak kicsit másképp. Ilyen program lesz majd például a gokartozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában