Helyi remekművek a lepsényi tojásfára

2024.03.10. 10:00

Tojásdíszítő kihívás a Petőfi Sándor Művelődési Házban

A húsvét közeledtével Lepsényen sem maradnak távol a kreatív előkészületektől. Idén hagyományos és helyi motívumokkal díszített ünnepi tojásokat készíthetnek az arra vállalkozók, a legújabb kihívás szellemében.

Hajdú Marianna

Forrás: Pixabay

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár által meghirdetett tojásdíszítő verseny egy rendkívüli lehetőség minden helyi és környékbeli kreatív és ügyes kezű alkotó számára, hogy megmutassák, milyen csodákat képesek varázsolni.

A versenyre két izgalmas kategóriában is várják a szervezők a jelentkezőket: Az egyik a hagyományok tiszteletét fejezi ki a húsvéti motívumokon keresztül, míg a másik kategória Lepsény egyedi, helyi jellegzetességeit szeretné megmutatni. Nevezési feltételek? Valójában nincsenek: a tojásokat szabadon választott technikával díszíthetik a művészek, legyen szó akár festésről, berzselésről, karcolásról vagy akár ragasztásról. A verseny különlegessége, hogy nem csak a hagyományos tojásokkal lehet nevezni, hanem műanyagból, hungarocellből vagy más tartós anyagból készült tojásokkal is, valójában csak a képzelet szabhat határt az ötleteknek.

Az alkotásokat a Községi Könyvtárba várjuk, ahol a nevezőknek csupán meg kell adniuk nevüket, életkorukat és telefonszámukat. Fontos, hogy minden tojás rendelkezzen akasztóval, hiszen a verseny legfőbb célja, hogy a beküldött művekkel együtt díszítsék fel a település tojásfáját. 
Az elkészült alkotások leadási határideje 2024. március 27., 18:00 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában