Sikeres program

2024.03.10. 07:00

Több mint százan mentek el a nőgyógyászati szűrőnapra

Feol.hu

Székesfehérvár, Nővédelmi központ: szűrőnap nőknek

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Szombaton nyílt nőgyógyászati szűrőnapot tartottak a Család- és Nővédelmi Központban. A vizsgálatokra - a városi honlap cikke szerint - több mint százan jelentkeztek, az időpontok a program meghirdetése után nagyjából fél nap alatt beteltek. Gyuranecz Miklós úgy nyilatkozott, szerinte örvendetes ez a mostani magas részvételi arány, ami azt mutatja, hogy a nők egyre többet törődnek az egészségükkel. 

Keresztury Lászlóné, az iroda szakmai vezetője hozzátette, hogy 20 éves kor felett mindenképpen célszerű évente elmenni nőgyógyászati vizsgálatra, rákszűrésre, ezzel a nők nagyon sokat tehetnek az egészségük védelmében. A mostani vizsgálatokra elsősorban az aktív korúakat, 25 és 65 év közöttieket várták. A szűrőnapon lehetőség volt vércukorszint-, koleszterin- és vérnyomásmérésre, csontsűrűség-ellenőrzésre és méhnyakrák-szűrésre is - írta a szekesfehervar.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában