Tojáskút az idei évben is

2024.03.21. 18:30

Tizedik alkalommal díszítik fel a kutat

Idén húsvétra is elkészíti a tojáskutat a Liszt Ferenc utcában a Fehérvári Polgárok Egyesülete.

Bokányi Zsolt

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az ünnepi díszbe öltöztetett kút elmaradhatatlan eseménye a városnak immár 10. éve. Március 27-én, szerdán avatják fel ünnepélyes keretek között gyerekműsorral és népzenével a Fehérvári Tojáskutat! Az 1998-ban átadott nyolcszögletű kút a történelmi belváros szép dísze, emellett a nyári időszakban ivókútként is szolgál. Szép hagyomány, hogy minden év tavaszán ünnepi díszbe öltöztetik a kutat, így lesz ez idén is. A műsorban felsővárosi óvodás gyerekek szerepelnek, tekerőlanton közreműködik Varró János népzenész. 

Ez az év több kerek évfordulót és talán változást is hoz majd az egyesület életébe, hiszen harminc éves lett a közösség, tizedik alkalommal készül el a tojáskút, de idén az egyesület elnöke Palkovics Lajos már szeretné tovább adni az elnökségi címet, ahogy ő mondta egy fiatalabb egyesületi tagnak! Persze, ettől még számtalan közösségi alkalomra készülnek az egyesületi tagok, benne a harminc éves jubileumi rendezvényükre is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában