Bajor-emlékszoba és Ádám Zoltán-kiállítás

2024.03.25. 14:00

Tavaszköszöntő nordic walking „kul-túra” Fülén

A Galako Aktív Sport harmadik alkalommal rendezte meg Tavaszköszöntő Nordic Walking Kul-Túra elnevezésű programját Fülén. Az élménydús nap szervezésében Galambos László és Galambos Beáta segítői Rostási Sándor és Rostásiné Margit, a nordic walking fülei nagykövetei voltak.

Feol.hu

Túrázók a Sárréti Tájháznál

Fotó: Miskei Rita

– Füle csendes, nyugodt, családias település. Gondozott utcákkal, virágos, zöld területekkel és barátságos vendégszeretettel várja a pihenni vágyókat. Az élménytúrán résztvevők megtekintették a helyi nevezetességeket, és egy jót mozogtak – mondta el lapunknak Miskei Rita könyvtáros, művelődésszervező. A gyülekezés a művelődési ház előtt volt, a BarátFüle Egyesület közösségi házánál, innen egy rövid bemutatkozás és egy hagyományos „ernyődobás” után indult a túra. A több mint ötven résztvevő meglátogatta a Füle-Müle élményházat, a fülei „művésznegyedet”, a szoborparkot, a Sárréti Tájházat, a Bajor-emlékszobát és az Ádám Zoltán-kiállítást, majd a léleküdítő kulturális séta után a túrázók a Kő-hegyen és a fülei határban tettek egy kört, hogy a test is átmozgatásra kerüljön a szellem mellett.

Gyülekezés a BarátFüle Egyesület közösségi házánál
Fotó: Miskei Rita

Aki kipróbálja a nordic walkingot, rajongani fog ezért a sportágért, mivel könnyen elsajátítható, az egész testet megmozgató, bottal végzendő tréning. A szervezőknek szándékuk, hogy a települések közösségeit mozgásra, sportolásra ösztökéljék. Egy-egy településre minél többször szeretnének visszatérni, ezzel akár hagyományt is teremtve a helyi közösség számára – tudtuk meg a Galako vezetőitől.

A balatonkenesei székhelyű Galako Aktív Sport folyamatosan szervez túrákat Fejér vármegyébe és az ország más tájaira, ahol mindig örömmel fogadják őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában