Ifjú kémikusok vetélkedtek

2024.03.17. 19:00

Tankerületi kémiavesenyt rendeztek Dunaújvárosban

A dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola március 13-án, szerdán tankerületi kémiaversenyt tartott a kémia iránt érdeklődő tanulók számára. A megmérettetésre a házigazda intézményének tanulói mellett Kulcsról, Baracsról, valamint a Széchenyi István Gimnáziumból érkeztek fiatalok. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, a verseny során a hagyományos feladatmegoldás mellett digitális tesztfeladatot és kísérletet is kellett végezniük a diákoknak. Az ismeretlen oldatok kémhatásának meghatározása igazán színes eredményt hozott.

A vetélkedőn a Dózsa iskola 8.d osztályos diákja, Rajcsányi Sára Lili lett a 3.helyezett (felkészítő: Csapó Mária), a 2. helyen a kulcsi Fekete István Általános Iskola és AMI diákja, Horváth Nóra végzett (felkészítő: Hegedűsné Zalányi Tímea), az 1. helyet pedig a Dózsa iskola 8.b osztályos diákja, Varga Lili szerezte meg (felkészítő: Csapó Mária). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában