Tavaszi nagytakarítás

2024.03.26. 17:30

Szervezett és instant túrák a természet tisztaságáért Pusztavámon

Tavasszal az a normális, ha mindenki alaposan rendet tesz a portáján, ám vannak, akik portája hatalmas, és a rendetlenséget nem a gazda és nem is az idő múlása okozza, hanem a várva várt és a hívatlan vendégek közösen. Ezért lesz kétféle szemétszedés is a Vértesben, az országos Tavaszi Nagytakarítás kampány keretében.

Palocsai Jenő

Leginkább csomagolóanyagokat hord a szél az erdőkben, de nem ritka az építési törmelék és a zöldhulladék sem

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ országos kampányához csatlakozva a Vérteserdő Zrt. is szemétszedő akciókat szervez, tudtuk meg a társaság közleményéből.

– A kampányhoz kétféleképpen lehet csatlakozni. Egyrészt a Vérteserdő által vezetett túrák és az INSTANT egyéni túrák révén. Az öt alkalomból álló szervezett túrák esetében túravezetőkkel indul a program, ellenben a tíz alkalmas instant túrákkal, amelyeken pedig egyénileg lehet gyűjteni a szemetet. Ez utóbbi esetben lehetőség van a megadott időintervallumban, a megadott helyszínre a szemetes zsákokat elhelyezni, ahonnét kollégáink elszállítják – tudtuk meg a Vérteserdő Zrt-től.

A 2. vezetett szemétszedő túra március 28-án lesz délelőtt 08:00-tól 15 óráig. Az esemény résztvevői a +36308211750-es telefonszámon tarthatják a kapcsolatot a szervezőkkel, akik a Malomerdő Panzió parkolóját tűzték ki, mint a gyülekezés helyszínét.

– Kesztyűket és zsákokat minden résztvevőnek biztosítunk, az INSTANT túrák esetén pedig az erdészeti igazgatóságainkon, az erdei iskolánál, illetve a kőhányási turistaháznál is kérhető – közölte a társaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában