Ünnepre hív a Baptista gyülekezet

2024.03.28. 10:00

Menjünk oda a kereszthez, és boruljunk le előtte! (videó)

Bokányi Zsolt

Fotó: Székesfehérvári Baptista Gyülekezet

A Székesfehérvári Baptista Gyülekezet is készül az ünnepi alkalmakra. Kovács Dániel a gyülekezet lelkipásztora elmondta, a legnagyobb keresztény ünnep a karácsony mellett, Krisztus halálának és feltámadásának emlékünnepe. Jézus meghalt értünk, de harmadnapon feltámadt. Istenként nem maradhatott a halálban, ezáltal a halandó embereknek esélyük lett az örök életre, mert őbenne aki meghal is él! Kettő féle halálról beszél a szentírás! Az egyik a testi halál, ami elkerülhetetlen, hiszen a fizikai testünk és ez a valóság egyszer elmúlik, viszont a szellemi halál elkerülhető! Aki hisz a fiúban, az Isten fiában, az üdvözülhet. 

Kovács Dániel - Lelkipásztor
Fotó: BOKA

Isten azt mondja, hogy azt készíti azoknak akik hisznek benne, amit szem nem látott, fül nem hallott, és emberi elme el nem tud képzelni. Ehhez az kell – emelte ki a lelkipásztor –, hogy menjünk oda a kereszthez, boruljunk le, valljuk meg bűneinket Isten előtt, rendezzük embertársainkkal vétkeinket, és higgyünk abban, ha meghalunk, majd feltámadhatunk az örök életre. Erről fogunk mi is prédikálni húsvétkor a templomainkban. A baptista gyülekezet két fő Istentiszteletet hirdetett meg, az egyik a nagypénteki úrvacsorai alkalom, amikor is a zenei szolgálat mellett együtt imádkozunk a gyülekezet tagjaival. Vasárnap pedig újra találkozik a gyülekezet, délelőtt tíz órakor, a Széchenyi úti imaházban, ahol a már feltámadott Krisztust ünnepeljük. Ünneplőbe öltözik nem csak a test de a szívünk is, és így énekeljük el azokat az énekeket amikkel magasztaljuk a feltámadt urunkat, és boldogok vagyunk, hogy új életet kaphattunk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában