Térképpel és kölnivel

2024.03.27. 10:56

Locsolás közben ismerhetik meg a hagyomány alapszabályait Sárkeresztesen

Különleges módszerrel szeretnék feleleveníteni a húsvéti locsolás hagyományát, annak szabályait a településen. Március 27 éjfélig lehet jelentkezni a lányos házaknak, és aki megtette annak felkerül a neve és a címe a különleges locsolótérképre.

Palocsai Jenő

A kölni illatos és drága, a szóda olcsó és frissít, a vers meg kötelező

Fotó: Illusztráció: Palocsai Jenő

Lányos házak jelentkezését várja a Sárkeresztesi Művelődési Ház. Olyan érdeklődőket, családokat keresnek, akik szívesen fogadnának húsvét hétfőn locsoló fiúkat. A szervezők mind a két oldalt megszólítják, így például a lányoknak már jó előre jelzik, hogy nincs locsolópénz, vagyis a locsolásért hímes- és csokitojás jár, valamint hogy üdítővel és süteménnyel  kínálhatják meg a locsolókat.

A fiúknak is vannak tudnivalóik, melyeket érdemes már elindulás előtt tudni. Ilyen például, hogy locsolni csak húsvét hétfőn lehet, és akkor is csak 9:00-től délig. Az is fontos tudnivaló, hogy csak kölnivel vagy szódavízzel lehet elvégezni ezt a kedves hagyományt, és ami a fő: a locsoló vers mindenképpen kötelező.

Mint megtudtuk, a locsolásra váró házakat térképen jelenítik meg, és a jelentkezési határidő március 27. A jelentkezés során meg kell adni a pontos címet, illetve a locsolandó lányok nevét és korát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában