Gazdikereső

2024.03.20. 15:00

Léna, Bogár, Grilla, Beki, Tigris és Gyömbér – mind arra várnak, hogy örökbefogadják őket

Többségüknek nem volt túl gondtalan élete addig, amíg az állatotthonba nem került. Komoly sebeket hordoznak magukkal, így igazán megérdemelnének végre egy olyan gazdit, aki szereti és gondozza őket.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

Léna egy 7 év körüli nagy méretű, ivartalanított keverék hölgy, akit egyszer már – még kölyökkorában – örökbefogadtak a Herosztól, de nemrég költözés miatt visszavitték. Nem igen kedveli a bezártságot, izmos, sportos alkatú és rengeteg energiája van. Így olyan gazdit keresnek neki, akinek van elegendő ideje a lemozgatására. Elsősorban kertbe ajánlják.

Léna
Forrás: Herosz

Bogár nemsokára betölti a 7. életévét. Közepes termetű, ivartalanított keverék legény, akit Herend és Márkó között találtak, majd onnan a Heroszhoz vitték. Chip ugyan volt benne, de még úgy sem sikerült megtalálni a gazdáját, mert az egyetlen regisztrált cím 5 évvel ezelőtti volt. Éppen ezért, Bogár példáján keresztül szeretnék felhívni az állatvédők a figyelmet az adatok frissítésének fontosságára. Egyébként egy roppan kedves, ragaszkodó és hálás kutya, akinek a kert lenne számára az ideális környezet. A társaság pedig szinte mindegy neki: kutya, macska, idős – mindenkivel jól kijön.

Bogár
Forrás: Herosz

Grilla alig egy éves ivartalanított közepes termetű keverék kislány, aki az állatotthonba kerülésekor nem festett túl jól. Két hónap kellett, amíg így-úgy rendbe jött. A heroszosok ugyan nem tudják, hogy mi történt vele pontosan, de az biztos, hogy sokat szenvedett. Ennek ellenére, lelkes, barátságos és kedves kölyökkutya. Még nőni fog, így nem a jelenlegi a végleges mérete. Lakásban vagy kertben is jó helye lenne. Másik kutya vagy gyermek mellé is bátran vihető.

Grilla
Forrás: Herosz

Beki egy 3 éves ivartalanított cicalány, aki 15 társával érkezett a Heroszhoz. Az állatmentőknek egy panellakásból kellett elkobozni őket, mert rettentő körülmények között voltak tartva: az ivaros kandúrok és nőstények vegyesen és egymás között szaporodtak. Így talán annyira nem is meglepő, hogy Beki gyulladt fogínnyel, macskanáthásan és fülatkásan érkezett az állatotthonba. Küzdelmes volt a kezelése és jelenleg is elég vadóc, ezért nagy szükség van rá, hogy valaki türelmes legyen vele, kimutassa a szeretetét és gondját viselje.

Beki
Forrás: Herosz

Tigris egy idősebb ivartalanított nőstény macsek, aki jó pár évet élt Baracska térségében, a börtönnél, ahol főként a fogvatartottak etették. 2023-ban aztán 8 kölykével került a Heroszhoz. Habár ügyesen nevelte őket, nem maradt mind életben. Tigris nyugodt és kedves, de nem nagyon szereti a nyüzsgést maga körül. Lakásban vagy kertben is jó lenne neki, akár másik cica vagy idős mellé.

Tigris
Forrás: Herosz

Végül pedig Gyömbér, aki egy fél éves kislány, jelenleg még nem ivartalanított. Gyömbért két testvérével együtt találták egy falu határában a focipálya mellett. Ő volt a félénkebb és egyelőre nem igazán mutat érdeklődést a gondozói iránt. Igazi cica és csak akkor engedi a simogatást, ha kedve tartja. Főként lakásba ajánlják és másik macska vagy gyerkőc mellé is jó választás.

Gyömbér
Forrás: Herosz

Az állatokról érdeklődni az alábbi számon lehet: 06/30-985-8309

Személyes látogatásra pedig a Herosz Facebook oldalán (https://www.facebook.com/fehervariallatotthon) foglalható időpontot.

Önkéntességgel és kutyasétával kapcsolatos információk: [email protected] címen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában