Az egyetem kezdeményezett

2024.03.07. 13:17

Két fehérvári iskola fenntartását venné át az Óbudai Egyetem

„Az Óbudai Egyetem átvenné a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Vasvári Pál Gimnázium fenntartását. A fenntartóváltást az egyetem kezdeményezte, az iskolák tantestülete előzetesen egyhangúlag támogatta az átvételt."

Feol.hu

Fotó: Fehér Gábor / FMH Archív

A fenti állítások a telex.hu cikkében olvashatók; a március 6-án közzétett írás így folytatódik: „Lapunk birtokába jutott egy dokumentum, amiben Ráczné Kálmán Anikó, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola igazgatója a fenntartóváltást azzal indokolja, hogy kiemelt céljaik találkoznak az Óbudai Egyetem céljaival. Szerinte az Óbudai Egyetem alternatívát kínál, a diákok többletkompetenciákat kaphatnak, új lehetőségek tárulhatnak fel előttük. A tájékoztató szerint az egyetem szeptemberben venné át az iskolát” – írják.

A híroldal megkeresésére a cikk szerint az Óbudai Egyetem úgy nyilatkozott, hogy kialakítottak egy olyan oktatási modellt, amelyben fontos szerep jut a közoktatásnak. Így vetődött fel az említett két iskola átvétele is. Hozzátették, az említett intézményekben, ahogyan az eddig átvett iskolák esetében sem terveznek olyan változtatásokat, amelyek a családoknak plusz költséget jelentenének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában