Elmélkedés, ima, nagyböjti énekek

2024.03.30. 15:00

Jézus szenvedéstörténetét idézték meg – Keresztútjárás Kőszárhegyen

A kőszárhegyi keresztutat a katolikus egyházközség hívei álmodták meg a Temető útra, az Egyesület a Kőszárhegyi Katolikus Templom felépítéséért civil szervezet pedig segített megvalósítani – mondta el lapunknak Borján Péter polgármester és Kosztolányi Éva művelődésszervező

V. Varga József

A polgárdi, fülei, kőszárhegyi római katolikus egyházközségek évek óta közösen tartják a nagyheti szertartásokat Barta Tibor plébános vezetésével

Fotó: Kosztolányi Éva

A jelenlegi keresztút már több átalakuláson ment át az évek során. Kezdetben csupán kopjafák jelezték a tizennégy stációt, majd fakeresztekre cserélték őket. Az egyesület pályázati forrásból alakította ki a mai kis kerttel, táblával ellátott stációkat. A gondozását is a civil szervezet önkéntesei végzik.

A polgárdi, fülei, kőszárhegyi római katolikus egyházközségek évek óta közösen tartják a nagyheti szertartásokat Barta Tibor plébános vezetésével. Ennek része a nagypénteki közös keresztútjárás, amit Kőszárhegyen tartanak a három egyházközség részvételével. Az évek során előfordult már, hogy hóesésben, esőben, vagy verőfényes napsütésben kísérték végig Jézus szenvedéstörténetét a hívek.

Nagypénteken a katolikus egyház keresztúti ájtatossággal idézi meg Jézus szenvedéstörténetét, amikor elmélkedéssel, imával és nagyböjti énekekkel járják végig Jézus szenvedésének állomásait, a keresztút, avagy a kálvária tizennégy stációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában