Több lehetőség az utazásra

2024.03.20. 15:15

Hamarosan bővül a tömegközlekedés Abán

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a közel egy éven át tartó egyeztetések eredményeként április elejétől bővül a tömegközlekedés Abán a Kossuth utcában és Bodakajtor-Felsőszentivánon.

Héjj Vivien

A változásról közösségi felületén is hírt adott Aba önkormányzata. A tájékoztatóból kiderül, a Bodakajtort és a Kossuth utcát érintő buszközlekedés ügyeivel ifjabb Nagy Kaszap Ferenc, az önkormányzat településfejlesztési bizottságának elnöke foglalkozik. Munkájának eredményeként számolhatott be a jó hírről az önkormányzat: a közel egy éven át tartó egyeztetések eredményeként újabb járatok útvonal-módosításáról döntött a Volánbusz Zrt. és az illetékes minisztérium.

– Az április 7-től várható módosítás hat járatot érint, így a korábbiakhoz képest tovább javul az érintett területek tömegközlekedési ellátottsága. Elsősorban a hétvégi napokon, de hét közben délelőtt és délután is bővül a menetrend. Így hétköznapokon összesen nyolc, hétvégén pedig hét járat látja el az érintett településrészeket – mindkét irányban – tömegközlekedéssel – tájékoztatta a közvéleményt az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában