2024.03.07. 17:00
Hagyomány lett két év alatt a kezdeményezésből Nagyvelegen
Visítással kezdődik, sok munkával, némi pálinkával folytatódik, és persze lakomával és tánccal zárul a március 9-én tartott, immár hagyományos nagyvelegi disznóvágás, ahol ugyanaz vág, pörzsöl, tölt, süt-főz, mint aki a végén eszik, iszik és mulat: a közösség.
Fotó: FMH-Archív / PJD
Hamisítatlan vidéki programmal várja az érdeklődőket Nagyveleg önkormányzata. A III. Hagyományőrző Disznóvágáson a résztvevők megismerhetik a helyiek szokásait és ételeit. Már reggel nyolc órakor pálinkás jó reggelttel indul a program. Az egész délelőttöt kitöltő disznóvágás végén, 13 órakor kezdődik a Faluebéd, ahol nem csak a helyiek, hanem az odalátogatók is kóstolhatnak.
A támogatói jegy ellenében nem csak a helyi borokat, pálinkákat és a helyi ételeket ismerhetik meg az érdeklődők, hanem Veleg lakosait és a helyi táncosokat is hiszen fellép a Marbella Táncegyüttes, a Mini mazsorett csoport, sőt az Ősz Virágai Nyugdíjas Klub Rozmaring táncegyüttese is. Ha az idő úgy alakul, még lovaskocsikázásra is lesz lehetőség.