Közbiztonság

2024.03.08. 17:00

„Folytatjuk a megkezdett munkát” – újra aktív a közterület-felügyelet Ercsiben

Ercsi jegyzője a település hivatalos felületén jelentette be: munkába állt az új közterület-felügyelő. Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása mellett a KRESZ szabályainak betartatása is fontos feladat lesz a közeljövőben.

Héjj Vivien

A hosszabb távú tervek közt szerepel, hogy a közterület-felügyelet városrendészeti csoporttá alakuljon

Fotó: Elekes Gergő / FMH-archív

A polgármesteri hivatal alkalmazásában újra munkába állt egy fő közterület-felügyelő Ercsiben, így folytatódhat a megkezdett munka.

– Az illegális hulladék és az állattartás mellett célkeresztbe helyezzük a KRESZ megsértésének szankcióit is, egyelőre figyelmeztetésekkel. Tervem továbbá a közterület-felügyelet átalakítása városrendészeti csoporttá, mely közvetlenül a jegyzőhöz, azaz hozzám tartozna. Terv továbbá a jövőben váltott műszak bevezetése, és a jelenlegi két főről három főre növelni a létszámkeretet – ismertette a célokat a város közösségi felületén Ercsi jegyzője, Takács Dávid, aki arról is szólt, egy olyan irodahelyiség kialakítása is szerepel a tervek között, ahonnét a városban lévő kamerák képeit figyelhetnék a szakemberek. Utóbbi elképzelés kapcsán még zajlanak az egyeztetések, a végső döntést a későbbiekben a város képviselő-testülete hozhatja meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában