Arcanum

2024.03.30. 15:00

Fejér évfordulós emlékei

Déri Brenda

Egész Európában nem volt párja

Forradalmi újításként tartották számon a Thetis fürjtojás alapú készítményt az 1980-as évek közepén. A ’csodaszerről’ úgy tartották, hogy mindenféle bőrtípusra jó volt. 

„Már neve is sokat ígér; Thetis, a csodálatos szépségű istennő, aki a Styx folyó csodavízével tette sebezhetetlenné fiát, Achillest. Persze, volt azért egyetlen sebezhető pontja, miként bizonyára a kozmetikai újdonságnak is van, de egyelőre nagy örömmel és várakozással fogadja mindenki” – olvasható 84’-es tudósításunkban. 


Kincsek a kriptában

Ezelőtt 30 évvel igen értékes zsákmánnyal távoztak azok a sírrablók, akik Székesfehérváron, a Szedreskerti temetőben jártak. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint: 

„Az ismeretlen sírrablók több mint félmillió forint értékben vittek el aranyékszert, készpénzt, márkás italokat, öltönyöket, kristálypoharakat, porcelánokat és egy rádiótelefont” – írtuk 1994. március utolsó napján. 


„A Keleti-Bakony legjelentősebb barlangjai”

Az Isztimérhez közeli barlangokról tartották azt, hogy a térség legjelentősebb barlangjai találhatók ott. A barlangászok 1994-ig több mint 250-et fedeztek fel. E sok közül kiemelkedett az Alba Regia barlang, melyről így írtunk akkori Hírlapunkban: 

„A hamuházi vadászháztól néhány száz méterre található az Alba Regia barlang, amelyet – előzetes megbeszéléssel – szakképzett kutatócsoport segítségével tekinthetünk meg. A barlang hossza meghaladja a két kilométert, mélysége pedig a kétszáz métert.”


 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában