Arcanum

2024.03.26. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Szabó Hajnalka

Klub Agárdon

1974-ben megnyílt Agárdon az első ifjúsági klub, melyről a következőképpen számolt be a Fejér Megyei Hírlap: „Jelenleg 25 taggal alakul meg az agárdi ifjúsági klub, fenntartója a Gárdonyi Géza Termelőszövetkezet. Az agárdi téesz ifjúság új otthonában 40—50 fiatal jöhet össze majd esténként, s töltheti el hasznosan és célszerűen szabad idejét. A működési engedély megszerzése után megkezdődik a kulturális munka. A kiscsoportos közösségben nagy lehetőség rejlik a kulturális és sportélet még színesebbé és még elevenebbé tételéhez. Elhatározták, hogy fotószakkört is alakítanak, a berendezés nagy része már birtokukban van. Az irodalomkedvelők színpadot alakítanak majd. A téesz KISZ-szervezet a forradalmi ifjúsági napok részeként megtartott gárdonyi rendezvényen kulturális és sportprogramokon vett részt.”

 

Sportnap Bicskén és Csákváron

50 évvel ezelőtt egy vasárnapi nap a járás két nagyközségében, Bicskén és Csákváron nagy érdeklődéssel kísért rendezvényeket tartottak. „A nyárias idő sok embert csalogatott a válogatott programokra. Bicskén a járási honvédelmi és sportbizottság rendezte meg a járási ifjú gárda szemlét. Körmendi Gyula gimnáziumi tanár, a sportbizottság elnöke fogadta a felvonuló szakaszok tisztelgését. Ezt követően a Kossuth téren, az ünnepélyes megnyitó után, alaki és menetdalverseny következett. A közönségnek különösen tetszett az egyenruhás fiatalok fegyelmezett, lelkes, daloló menete. Nem kisebb érdeklődés kísérte a sporttelepen az összetett honvédelmi és kispuskás lövészversenyt. A három versenyszámban az idén is a bicskei Vajda János Gimnázium 1-es számú ifjú gárda szakasza bizonyult a legjobbnak. Szintén járási sportrendezvényt tartottak Csákváron a forradalmi ifjúsági napok programjának keretében. A csákváriak örömét tetézte, hogy ezen a napon az állami gazdaság központjában új sportlétesítményt avattak.” – tudósított a Hírlap 1974-ben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában