Megújuló programokat ígér a létesítmény

2024.03.07. 18:00

Évadnyitó a katonai emlékparkban

Néhány nap, és hivatalosan is megkezdődik a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely idei évada. Ez lesz a tizenötödik.

Tihanyi Tamás

Az emlékhely tematikája legszorosabban természetesen az 1848-as pákozdi csatához kapcsolódik

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

A nemzeti emlékhellyé nyilvánításra emlékeztető sztélénél március 12-én, kedden 10 órakor Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszönti majd az első programra érkezőket, közöttük immár sokadszorra a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Vármegyei Szervezete által megrendezett történelmi emlékfutás résztvevőit. A nap egy fotókiállítás megnyitójával folytatódik, amely hazánk NATO-tagságának 25. évfordulója alkalmából, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezetének gondozásában készült el. Ezt követően Fejér és a környező vármegyék kadét csapatai a szövetségi rendszerhez tartozásunk témakörével kapcsolatos kérdések megválaszolásával vetélkednek majd egymással.  

A legkisebbekről sem feledkeznek el, részükre gyermekprogramokkal tűzdelt családi napot is szerveznek
Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

 Az évadnyitó a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely mindennapos nyitvatartásának kezdő napja is. A park egészen október végéig, minden nap 10 és 18 óra között fogadja a kalandokat kereső, történelemkedvelő látogatókat. A létesítmény vezetői, munkatársai és önkéntesei egy tartalmában megújuló Emlékparki Nyár kulturális programsorozattal, több tematizált szabadtéri tárlatvezetéssel és gazdagodó interaktív lehetőségekkel várják a családokat és mindazokat, akik nem csak szórakozásra, tartalmas időtöltésre vágynak, hanem tisztelik is katonamúltunk hagyományait és érdeklődéssel fordulnak a haza védelme, egyedülálló hadtörténelme iránt.

Az eredeti harcárok felújítása a 20. század véres ütközeteinek felidézésére helyezte a hangsúlyt
Fotó: Tihanyi Tamás / FMH


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában