Répát is ropogtattak

2024.03.22. 20:00

Énekkel csalogatták az Almasuliba a nyuszit Magyaralmáson

A helyi általános iskola csatlakozott ebben a tanévben Kovács István hosszútávfutó 29. Nyuszi-futásához, illetve a komplex egészség-és környezetvédő programjához. A nyuszi látogatása idején a mozgás és a helyes táplálkozás kapott leginkább figyelmet.

Palocsai Jenő

Fotó: Önkormányzat

Kovács István hosszútávfutó érkezésének idején, vagyis a 29. Nyuszi-futáskor a mozgásé és az egészséges táplálkozásé volt a főszerep a Magyaralmási Általános Iskolában. 

Követendő példaként is állítható a kiváló sportoló a gyerekek elé
Fotó: Önkormányzat

– A sportos Nyuszi az aprónép csalogató énekére érkezett meg az iskolába, majd bemelegítés következett, aztán egy könnyed, rövid kocogás után a gyerekek aktív részvételével közös faültetésre került sor az iskola udvarán. A futásban és a munkában megéhezett a kis csapat, így pihenésképpen zöldséget, gyümölcsöt fogyasztottak tízóraira a diákok – tudtuk meg Kasó Boglárka testnevelőtől.

Fotó: Önkormányzat

Persze nem telhetett el a nap élménybeszámoló nélkül, ezért a futás után meghallgathatták a gyerekek Kovács István beszámolóját a pekingi olimpiai játékok megnyitójáról, ahol annak idején ő is az olimpiai fáklyát vivő magyar csapat tagja volt. Az élménydús beszámolót színes történetekkel, valamint fotókkal és az olimpiai fáklya megmutatásával tette érdekessé a sportoló.

Fotó: Önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában