Makótól Csókakőig

2024.03.23. 13:06

Elindult a negyedik jótékonysági futóverseny Csókakőn (videó, galéria)

Mivel kutyabarát rendezvény volt, így csak a képzeletbeli startpisztoly dördült el a IV. Csókakő Trail rajtjánál március 23-án. A több mint másfélszáz nevező nem csak az egészségét támogatta a futással, hanem egy táncegyesületet is, ám ehhez meg kellett hódítani Csókakő várát. Valakiknek háromszor is.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Az eseményről készült videót IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

Debrecen, Makó, Szeged, Felvidék, Budapest, Komárom, Mór és még folytatható a sor, hogy hány településről, vidékről érkeztek Csókakőre, hogy részt vehessenek a IV. Csókakő Trail jótékonysági futóversenyen. Amatőr futók, öttusások, katonák profik, mind egy rajthoz álltak fel, mintegy 163-an, hogy támogassanak egy nemes célt, és hogy közben bevegyék a várat.

Az indulókat és a szervezőket köszöntötte a település polgármestere, Fűrész György is, aki beszédében bíztatta a futókat, hogy sportolás közben ismerkedjenek meg a település szépségeivel és persze a csókakői várral. 

–Három távon, vagyis 7-14-21 kilométeres távokon lehetett indulni, és a 7 km-es körben benne van a vár felé vezető emelkedő, valamint annak kapujához kanyargó kétszáz fokos lépcső, ami nem kíméli a combokat. Aki tehát bevállalta, hogy chippel a bokáján lefutja a 21 kilométert, annak háromszor kell meghódítani a várat. De itt ki lehet próbálni a 7 km-es nordic walking és a közel 2km hosszú gyermekfutamot is, sőt, a kicsiknek kedveskedtünk egy 400 méteres Dörmögő Dömötör távval–mondta Szabados Melinda a szervezőcsoport tagja.

Oklevelet, rajtcsomagot, befutóérmet mindenki kap, az abszolút győztesek kupát is, emellett vannak a korosztályosok, akik kisebb ajándékcsomaggal térhetnek haza, a támogató cégeknek köszönhetően.

Feltettük a kérdést, hogy miért éppen a Barkócaberkenye Egyesület a jótékonysági futás kedvezményezettje?

–Ez a tánccsoport egy jó csapat. Mindig segítenek nekünk, így mi is nekik. Sokat dolgoznak azon, hogy kialakítsanak egy közösségi házat és ehhez járulunk hozzá, a lehetőségeinkhez mérten–mondta a szervező.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában