Frissen Fejérből

2024.03.21. 10:36

Csaknem négymillió négyzetméternyi területen dolgoznak a városgondnokság szakemberei

A március 11-ei héten kezdték és a mai napig folytatják a munkát a székesfehérvári városgondnokság szakemberei: a megadott ütemterv szerint végzik a parkfenntartók a közterületi fűnyírást a város egész területén.

Szanyi-Nagy Judit

A belváros környéke kiemelt területnek számít

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A fűkaszás munka kifejezetten emberigényes, hiszen a két motoros kaszás mellett két-két ember tartja az autósokat, közlekedőket védő ponyvát, utánuk pedig egy takarító is dolgozik, hogy minden téren esztétikus legyen az elvégzett munka. Egy ilyen fűnyíráshoz tehát legalább hét emberre van szükség. Ezenfelül a gondozandó felület sem kicsi: összesen 3,8 millió négyzetméternyi területen dolgoznak a szakemberek, így ha szükséges, tavasszal több mint száz parkfenntartó vesz részt a kaszálási munkában – derül ki a városgondnokság honlapjáról.

A kiemelt területeken 10–14 naponta nyírják a füvet; ezek egyike a belváros környéke, ahol jellemzően kéthetente megfordulnak a városgondnokság munkatársai. A többi területre átlagosan háromhetente jutnak el a fűnyírótraktorok, majd utánuk a motoros fűkaszával dolgozó munkatársak. Mint Homoki László kertészmérnök, parkfenntartási vezető a portálnak elmondta: több nagy csapattal végzik a közterületi kaszálási feladatokat Székesfehérváron, és van egy külön, a kilenc önkormányzati temetőt gondozó csoport is. A felújított Rózsa ligetben, illetve a Zichy ligetben például március 18-án, hétfőn nyírták le a füvet a parkfenntartók.

A technikai résszel kapcsolatban leírták: "A nyírást 18 nagy teljesítményű fűnyíró traktorral és mintegy ötven fűkaszával végzik a parkfentartók. Két ütemben dolgoznak: először a fűnyíró traktorok végzik a munkájukat és őket követik a fűkaszával dolgozók azokon a helyeken, amit nem lehet a nagy fűnyírókkal megközelíteni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában