Közlekedési változások

2024.03.06. 16:18

Ideiglenes változások a Pozsonyi úti közlekedésben az új bevásárlóközpont építése miatt

Székesfehérváron, a Pozsonyi úton izgalmas változások zajlanak: egy új bevásárlóközpont építése miatt ideiglenesen átalakították a közlekedést.

Hajdú Marianna

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A változások főként a Karinthy Frigyes és Németh László utcák közötti szakaszt érintik, ahol az építkezés miatt most másképp kell közlekedni mind a járművekkel, mind gyalogosan.

Az egykori Videoton étterem helyén épülő áruház nem csak a vásárlók számára ígér újdonságokat. Az építkezés során két új bejárat is létrejön: egy a Pozsonyi útról, a másik pedig az 811-es főútról. A zöldebb környezet érdekében 70 új fát is ültetnek, helyreállítva a terület zöldfelületét.

Az új bevásárlóközpont megközelítésének megkönnyítése érdekében átépítik a Pozsonyi úti buszmegállókat és egy új kanyarodó sávot is kialakítanak. Ezek a munkálatok május 10-ig tartanak, addig több lépésben, az aktuális szükségleteknek megfelelően változik majd a forgalmi rend.

A helyi önkormányzati képviselő, Deák Lajosné elmondta, hogy fontosnak tartották a lakosság tájékoztatását és bevonását a tervezésbe. A környéken élők többsége pozitívan fogadta a híreket, hiszen a bevásárlóközpont nem csak új vásárlási lehetőségeket, de a közlekedési infrastruktúra javulását is eredményezi.

Az építkezés ideje alatt különös figyelmet fordítanak a biztonságra: a munkaterület környékén lévő sebességkorlátozások és a jelzések pontos betartásával mindenki hozzájárulhat a biztonságos közlekedéshez. Így nem csak a dolgozók, de a közlekedők épsége is megőrizhető ebben az átmeneti időszakban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában